viernes, 2 de junio de 2017

Les aules UEECO


El passat mes de març vàrem fer una xerrada sobre les aules UEECO.

Podem definir l’aula UEECO com la Unitat Específica Educativa de Centre Ordinari amb Currículum Propi. És una modalitat d’escolarització destinada als alumnes que presenten necessitats educativa especials associades a discapacitats psíquiques moderades, trastorns greus del desenvolupament, discapacitat motriu severa o plurideficiències que necessiten un suport individualitzat. El curriculu, està elaborat en base a les necessitats, capacitats i competències dels alumnes que hi acudeixen i, empre, dins el marc integrador del centre ordinari en el qual ens trobam.

Seguint el que ens va dir un docent que va venir a la classe a fer la xerrada, l’aula UEECO té els següents aspectes positius:

-          Les aules UEECO són més inclusives que els centres específics.
-          Els alumnes s’integren a qualsevol activitat ordinària que pugui realitzar segons les seves capacitats.
-          Es treballen aspectes curriculars però també es treballen l’autonomia personal, relacions socials..
 
He trobat un vídeo que em pareix molt interessant sobre l’escola Balmes en el qual fa 4 anys varen posar en marxa una aula UEECO per poder donar una millor resposta a les necessitats d’alguns dels seus alumnes que tenien. A aquest vídeo es pot veure com mestres, alumnes i paren conten la seva experiència.
 
 
Reflexió personal
En la meva opinió persona pens que és una bona alternativa per no utilitzar un centre ordinari ja que és una mesura una mica més inclusiva però que encara queda endarrerida ja que treure un alumne fora de la resta dels seus companys fa que aquest es pugui sentir més exclòs. Per això, pens que és millor incorporar aquest suport dins l’aula, treballant conjuntament amb dos mestres i aconseguir la màxima inclusiu d’aquest alumnat.

Recursos:
https://bendinatueeco.wordpress.com/qui-som/
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario